Skapa ditt örtapotek

En digital kurs för dig som vill lära dig bereda och använda örter

Av och med Anna Rosenblom - herbalist och expert på att förenkla och förmedla komplex kunskap .

KURSEN SKAPA DITT ÖRTAPOTEK GES NÅGRA GÅNGER PER ÅR, OCH ÄR FÖR TILLFÄLLET INTE ÖPPEN FÖR ANMÄLAN, SKRIV GÄRNA UPP DIG PÅ VÄNTLISTAN SÅ FÅR DU ETT MEJL SÅ SNART KURSEN ÖPPNAR!

Känner du dig överväldigad och inte vet var du ska börja?

Kursen Skapa ditt örtapotek är för dig som vill vill lära dig grunderna i örtberedning för att snabbt komma igång och använda örter i din vardag.

Kanske...
...har du skafferiet fullt av örter som du plockat och torkat men som du inte vet hur du ska använda?
...har du inte  tid och ork att samla information från olika källor och fundera över vad som är rätt.
...känner du dig rädd för att göra fel och vill ha tydliga instruktioner och möjlighet att ställa frågor?

Då är kursen Skapa ditt örtapotek för dig!

När du gått kursen kommer du att...

1

Du kommer att veta exakt hur du gör örtberedningar som infusion/dekokt, tinktur, örtvinäger, örtolja, salva, liniment & dubbelextraktion.

2

Du kommer att ha tillverkat tinkturer, örtoljor, salvor och liniment som är en utmärkt bas för ditt kommande örtapotek.

3

Du kommer att ha kunskap och mod att själv fortsätta tillverka och utveckla örtprodukter utifrån ditt och din familjs behov.

4

Du kommer att ha lärt känna fem mycket vanliga och användbara örter: röllek, maskros, blodrot, älgört & nässla.

5

Du kommer att veta hur du ska göra för att fortsätta lära känna örter på ett systematiskt och effektivt sätt.

6

Du kommer att känna att kunskapen sitter i kroppen och att du inte längre behöver tveka kring hur du ska göra när du vill bereda och använda en ört.

Hej, det är jag som är Anna,

Det är jag som står bakom kursen Skapa ditt örtapotek. Jag har skapat kursen för att jag vill göra det lätt för dig att börja  använda örter.

När jag själv började med örter hade jag en jättelång startsträcka. Jag var mitt uppe  i småbarnsåren och blev överväldigad över att det finns så mycket och ofta motstridig information om hur man gör örtberedningar.

Jag vill  inte att du ska behöva gå samma långa väg som jag. Därför har jag satt ihop kursen Skapa ditt örtapotek där du får lära dig hantverket med beredningar från grunden så att du slipper tveka, utan istället blir trygg och säker i hur du använder örter.

Jag ser framemot att hänga med dig i sommar & lära dig allt jag kan om örtberedning! 

Så här är Skapa ditt örtapotek
- sommarversionen upplagd: 

Kursen består av totalt sex moduler med ca 10 avsnitt vardera. Kursen är upplagd så att det ska vara lätt för dig att se lite i taget, när du har tid. Varje modul innehåller grundliga instruktioner kring varje beredning, och avslutas med en praktisk uppgift. Till många av avsnitten finns nedladdningsbara pdf:er med skriftliga instruktioner som du kan ladda ner och skriva ut, så att du lätt kan gå tillbaka och hitta den information du behöver.

Den första modulen  får du tillgång till direkt när du köper kursen, de övriga släpps under sommaren. Modul 2-4 släpps i juli, modul 5 & 6 i augusti. I första modulen får du veta allt du behöver veta innan vi börjar med beredningarna. I modul 2-5 djupdyker vi i en beredning & en ört per modul. I den sista modulen får du tips på vad du ska tänka på för att fortsätta lära dig om örter.

Under kursens gång får du stöd från Anna längs hela vägen. Du kan ställa frågor i ett kommentarsfält under varje avsnitt, så fort de dyker upp ett frågetecken.

När kursen är klar kommer du att ha tillverkat en rad örtprodukter som blir  en bra grund för ditt kommande örtapotek. Du kommer dessutom ha självförtroende att våga testa och experimentera med örter och utveckla dina egna recept.

Men det här är inte allt....

Sommarversionen kommer dessutom med
2 fina bonusar på köpet:

BONUS 1: Minikursen Skörda dina egna örter

Du får min nya minikurs Skörda dina egna örter på köpet.

I den lär jag dig allt du behöver veta för att komma igång och skörda, torka & förvara dina egna örter.

I den får du även tips om hur du optimerar hållbarheten på örterna, hur du gör för att skörda utan att känna stress och tips om  redskap  som är bra att ha. 

(Värde 499 kr)

BONUS 2: Stöd av Anna hela vägen

Det dyker alltid upp massor av frågor när du börjar lära dig om örter. Jag vill inte att du ska fastna i frågetecken.

Därför får du support av mig hela vägen i form av 3 livefrågestunder via zoom & 1 liveworkshop.

Dessa live-tillfällen spelas naturligtvis in så att du kan se dem i efterhand.

Du har även möjlighet att interagera med de andra kursdeltagarna i ett forum.

(Värde 599 kr)

Så här säger mina tidigare elever: 

Vad fick dig att köpa kursen Skapa ditt örtapotek?  
Jag har de senaste åren blivit mer intresserad av växter som växer i min närhet utan att jag behöver odla fram dem. Då kändes det helt naturligt att gå den här kursen för att lära mig mer!

Hur har kursen Skapa ditt örtapotek förändrat dig och ditt arbete med örter?
Jag tar det mycket lugnare. Sätter mig in i en ört i taget. Jag känner mig också mycket tryggare med örter och hur jag kan tillreda dem.

Hur är Anna som lärare?
Anna är helt underbar! Hon kan så mycket och lär ut med sitt norrländska lugn så det är lätt att hänga med. Hon är också ödmjuk och återkommer med svar om hon inte vet på en gång. 

Elisabet
gick kursen i april 2023

Plötsligt ser jag örterna! Det som tidigare varit ”gräs eller ogräs” har plötsligt fått namn och jag vet nu hur jag själv ska ta reda på mer om dem. Kursen har ger mig modet att våga känna, utforska och använda örter i en helt ny utsträckning! Att börja med de fem viktigaste var en utmärkt ingång för mig som vill börja med att lära mig mycket om några få växter. "

Frida

gick kursen i april 2023

Jag känner att jag blivit trygg i att tänka örtmedicinskt kring vardagliga småkrämpor, och att få in örter mer i maten. Denna kunskap är inte tung att bära, syns inte på utsidan men värmer i mitt hjärta som ett glödande kol. Det känns som att jag har en hemlighet med Moder Jord.

Åsa

gick kursen i april 2023

Anmäl dig till kursen nu! 

Välj om du vill betala fullt pris eller föredrar två delbetalningar.

Du kan även köpa kursen i kombination med ett medlemskap i Läketrädgården till ett förmånligt paketpris. Perfekt för dig som verkligen vill djupdyka i örternas värld i sommar.  

Skapa ditt örtapotek - fullt pris

2490 kr 


Type something
  • Kursen Skapa ditt örtapotek (värde 2490)
  • Bonus 1: Minikursen Skörda dina egna örter (värde 499)
  • Support av Anna  (värde 599)
  • Möjlighet att ställa frågor 
  • Forum

Skapa ditt örtapotek - delbetalning

1300 kr

2 delbetalningar 1 nu, 1 om en månad

  • Kursen Skapa ditt örtapotek (värde 2490)
  • Bonus 1: Minikursen Skörda dina egna örter (värde 499)
  • Support av Anna  (värde 599)
  • Möjlighet att ställa frågor 
  • Forum

Det här innehåller kursen:

I modul 1 får du veta allt du behöver veta innan vi drar igång. Du får en kort introduktion till de fem örterna. Anna delar med sig av sina bästa tips för att komma förbi de vanligaste hindren för att komma igång med örter. Du får en utförlig inköpslista över vad du behöver och länkar till de bästa inköpsställena. Anna visar och tipsar om favorit-örtprylar.

I modul 1 får du ett antal pdf:er med datum för kursens modulsläpp, inköpslista med länkar & checklista för kursen.

Modulen avslutas med en enkel praktisk uppgift där du får lära känna rölleka.

I modul nummer 2 rivstartar vi med att göra tinktur och örtvinäger. Vi kommer att göra fyra tinkturer & en örtvinägrar. Anledningen till att tinkturer är det första vi tar oss an är att de ska stå och dra i 2 till 4 veckor. I sista modulen ska vi göra salva som vi spetsar med tinktur, så till dess behöver vi ha färdigt tinktur.

I modul nummer två lär vi känna blodrot.

I modul tre tar vi oss an vattenutdrag dvs infusion och dekokt. Det är enkla beredningar, men vi ska testa att göra dem på olika sätt och även ta hjälp av solens och månens energi för att tillföra en extra dimension i våra utdrag.

I modul 3 kommer den första överkursen. Det är ett avsnitt där jag visar en mer avancerad extraktion, nämligen en kombination av vatten och alkoholutdrag: en dubbelextraktion. Det avsnittet är inte obligatoriskt, utan en frivillig fördjupning.

Den ört vi lär känna i denna modul är maskros. 

I modul fyra går vi vidare till oljeutdrag. Vi kommer att göra både varma och kalla oljeutrag i några olika varianter. Vi lär oss om vikten av hygien vid tillverkning av örtprodukter och vad man bör tänka på när man använder färska respektive torkade örter för oljeutdrag.
 
Den ört vi lär känna i modul fyra är älggräs.

I sista modulen knyter vi hop kursen genom att göra två typer av beredningar: salva & liniment. Här använder vi även beredningar vi tidigare gjort under kursen - olja och tinktur.
Den femte och sista örten vi lär känna är nässla.

Även i denna modul kommer en överkurs-uppgift med recept på historiska salvor bla. Hildegard av Bingens nässelsalva mot glömska.

Sist i modul fem kommer att avsnitt med tips om vägen vidare i er örtresa, där jag tipsar om örtböcker, nätresuser, kurser och annat smått och gott.  

Hej, det är jag som är Anna!


Jag driver Läketrädgården som är en digital oas med olika kurser som hjälper dig att komma igång och använda örter i din vardag.

Jag brinner för att sprida enkel och konkret kunskap om hur du kan använda örter vid vardagliga krämpor. Det här är en uråldrig kunskap som vi har låtit gå förlorad och jag vill göra det jag kan för att återuppväcka den och sprida den till så många som möjligt. 

Därför delar jag massor av gratis kunskap både på mitt instagramkonto @laketradgaren och i podden Örtsystrar som jag driver med min vän Maria.

Jag har varit där du är. Jag var nyfiken på örter men visste inte var jag skulle börja. Jag köpte bok efter bok och googlade, men det skapade mer förvirring än klarhet. Jag var mitt uppe i småbarnsåren och ville bara komma igång och göra enkla örtprodukter för att använda till familjens krämpor i vardagen: eksem, småsår, solsveda, myggbett och så vidare. Det finns massor av bra information där ute, men som nybörjare dyker det upp så många frågor.

Jag har skapat det jag själv hade velat ha när mitt örtintresse vaknade, med hjälp av kursen Skapa ditt örtapotek, kommer du snabbt och lätt komma igång och bereda och använda örter.

Välkommen till kursen! 🌿💚Anna

FRÅGOR & SVAR

Kursen är helt digital och förmedlas via en plattform som heter newzenler. Du skapar en inloggning när du köper kursen och kommer sen direkt in i kursen. Kursplattformen är både tillgänglig via dator och via en app.

När du köper kursen får du direkt tillgång till modul 1, där finns ett avsnitt där jag berättar om vad du behöver och du får även en lista i pdf-format med länkar till allt du behöver. De fem örter vi använder i kursen är växer nästan överrallt, men jag tipsar även om var du kan köpa dem.

Ja! Det finns ett kommentarsfält till varje avsnitt där du kan ställa frågor. Därutöver kommer det även finnas ett forum där du kan ställa frågor och dela med dig av bilder av det du tillverkar. Jag kommer att finnas tillgänglig och svara på frågor i forumet och kommentarsfältet dagligen på vardagar (och i mån av ork och tid på helger) under perioden som kursen pågår.
Vi kommer även ha frågestunder via zoom.

Ja! Kursen är live under perioden 29/6- 4/9, under den perioden har vi våra zoomträffar och varje vecka släpps en ny modul. Men du kan själv välja i vilken takt du gör kursen, du behåller tillgång till kursen så länge du vill.

Nej, det måste du inte. De spelas alltid in så du kan se dem i efterhand. Om du inte kan delta har du alltid möjlighet att skicka frågor till mig innan så tar jag upp dem på frågestunden.